RSS
25 apr 2023

Ouder scout weekend 2023

Door: HD-FN

Tijdens het ouder scout weekend van 21 t/m 23 april hebben de scouts aan hun ouders kunnen laten zien hoe leuk scouting is. Toen ze aankwamen bij het gebouw in Hoensbroek zijn ze als eerste de slaapplekken gaan klaarmaken voor het weekend. Daarna zijn ze de avond begonnen met een quiz waarin ook vragen zaten voor de ouders. Er moest goed samengewerkt worden want sommige vragen waren best moeilijk zowel voor de ouders als voor de kinderen. De avond werd afgesloten rond het kampvuur onder het genot van een kleine snack en een drankje. Na een nacht met weinig slaap was het tijd voor ontbijt. Na het gezamenlijke spek met ei ontbijt werd de groep opgedeeld in 3 kleinere groepjes die allemaal kleine teambuildings opdrachten kregen. Wanneer iedereen warm was gelopen zijn de ouders en de scouts begonnen aan de wandeling, (die na de spelletjes en de voorbereiding door het jaar heen vlekkeloos zou gaan) De scouts kregen de opdracht om de ouders te laten zien hoe ze met technieken zoals kompas schieten, strippenkaart lezen en qr-code route in 1x de juiste route kunnen lopen. 

Na een stevige wandeling was iedereen weer veilig terug op de kamp locatie waar de staf al was begonnen met een bbq voor te bereiden. Gelukkig hoefde niemand met honger naar bed te gaan. Voor de ouders of scouts die wel nog honger hadden, waren er nog genoeg chips, nootjes en er was nog stokbrood over van de bbq. Om een plotselinge regenbui te overbruggen hebben de scouts met hun ouders nog een spelletje weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Toen de regen voorbij was kon iedereen weer genieten van een kampvuur zonder hout…..Maar daar weten scouts wel raad mee! Op naar het bos en klein dood hout verzamelen! Er was genoeg hout verzameld zodat niemand het koud kreeg en dus vroeg naar bed zou willen.

Op zondag was iedereen moe en voldaan na een gezellig en uitdagend weekend. Iedereen werd bedankt, en na de afsluiting vervolgde iedereen hun eigen weg naar huis.