RSS
10 aug 2023

Terugblik op de zomerkampen

Door: HD-FN

De scholen zijn weer begonnen en dat betekend dat ook het nieuwe scouting seizoen weer begonnen is. Dit seizoen zit weer vol avonturen en gezelligheid. Dit zullen we dan ook geregeld blijven delen middels de ruimte die we krijgen in het wijkblad Aangenaam Wolder. 

Natuurlijk kunnen we jullie de zomerkamp avonturen niet ontnemen en willen we deze uiteraard ook nog even met jullie delen. Voor de uitgebreide verslagen en nog meer foto’s kunnen jullie terecht op onze Facebook pagina.

Bevers
In het thema van dit zomerkamp gaan de Bevers op reis en stoppen ze in verschillende landen, maar bleven dicht bij huis en sliepen in het eigen gebouw. 

Ze begonnen in Italië. Ze hebben gespeeld in de speeltuin en maakte echt Italiaanse pizza’s. De volgende dag gingen ze naar Oostenrijk, waar ze een mooie wandeling maakte en hout verzamelde voor het kampvuur. Ook gingen ze vandaag nog even naar Griekenland, waar Apollo ze toesprak en speelde ze de Olympische Bever Spelen. 

Welpen Gidoerlog
Gidoerlog zat dit jaar in het scoutinggebouw van scouting Bunde. Ze hadden als thema het Wilde Westen en hielden ons op de hoogte middels The Daily Herald, de krant in het Wilde Westen en een bijbehorend verslag met foto’s.Deze artikelen zijn allemaal terug te lezen via onze Facebook pagina inclusief voldoende beeldmateriaal. De welpen gingen onder andere de strijd aan met elkaar om aardappelen te verdienen, de strijd om de flessen Whiskey. Daarnaast werden er nog veel spelletjes gespeeld en werd de omgeving verkend. 

Welpen Bandarlog
Dit jaar gingen de welpen Bandarlog en de scouts samen op zomerkamp, helemaal naar Rotterdam. Dit begon uiteraard met een gezellige busreis. Het thema van dit jaar bij Bandarlog is Mario kart. Er wordt hard geknutseld aan de racewagens en geracet en daarnaast worden er allerlei leuke spellen gespeeld en avonturen beleefd. Samen met de scouts hielden ze een sportdag waarbij ze de strijd met elkaar aan gingen en bezochten ze de dierentuin.

Scouts
De scouts zijn na de busreis samen met de welpen Bandarlog goed aangekomen in Rotterdam, waar de komende alles in het thema staat een reis door Europa. Ze zaten op hetzelfde terrein als Bandarlog, dus genoten samen van enkele uitstapjes (zoals de dierentuin), maar verder hadden ze hun eigen kamp en thema.

Explorers
De Explorers zijn wat verder van huis geweest en hebben een rondreis door een stukje Europa gemaakt. Zij gingen onderanderen naar Lipno (Tsjechië), Wenen (Oostenrijk), Balatonmeer en Boedapest (Hongarije) en als laatste Praag (Tsjechië). Ze zaten midden in een flinke hittegolf, waardoor er vooral werd gekozen voor veel waterpret en verkoeling. Daarnaast was er wel een goede afwisseling tussen steden bezoeken en cultuur snuiven en voldoende verkoeling en genieten van de natuur in de omgevingen.