1 jun 2022

De groene bloezen in actie!

Door: HD-FN

Het volgende stukje is gepubliceerd in het wijkblad Aangenaam Wolder Campagne, editie juni 2022

.
We zijn weer volop in actie, dat zal jullie in de wijk niet ontgaan zijn. We gaan naar buiten met speurtochten, doen spelletjes op ons terrein en in de wijk, maar zijn ook actief geweest op Koningsdag en met het inzamelen van spullen voor de Oekraïense vluchtelingen.

Scouts staan erom bekend dat we graag in de natuur bezig zijn, als het even kan lekker buiten, heerlijk!
Milieubewust zijn we echter ook binnen het gebouw. Onze klus-vrijwilligers zijn flink in de weer geweest met het vervangen van onze verlichting door led lampen. Dit scheelt ook financieel want wat is het duur om zo’n mooi gebouw te onderhouden en te verwarmen en verlichten, dan helpt energiezuinige verlichting in elk geval. Het volgende project is een slimme thermostaat.

Toen ons gebouw ooit als school gebouwd is was er nog een kolenhok! Daar hebben we inmiddels al lang afscheid van genomen, echter het verwarmingssysteem is niet van dien aard dat je makkelijk en goedkoop kunt verwarmen. De volgende klus van onze vrijwilligers staat dus daarom ook op de lijst. Zo gaan we de torenhoge energiekosten bedwingen. Maar wat echter het meest helpt is niet stoken en lekker in de buitenlucht spelen, dat gaan we de komende maanden dan ook doen! Tot snel!